Familj

När föräldrar flyttar isär kan familjen ändras. Helt plötsligt har man kanske familj på två eller flera ställen.

En familj kan vara stor eller liten. Den kan bestå av föräldrar, syskon, bonussyskon, bonusföräldrar, vänner, djur, mor- och farföräldrar och andra som står dig nära. En familj kan till exempel vara en pappa och ett barn, mormor och en papegoja eller två mammor och tre barn.

Hur ser din familj ut?

Din familj kan också ändras under livets gång, du kanske träffar en pojkvän eller flickvän som blir din familj, du får ett bonussyskon eller så skaffar du egna barn.

En familj kan vara de du bor med. Men du kan också flytta runt mellan dina familjer. Eller så kanske du inte träffar din familj så ofta.

I alla familjer brukar det finnas både bra och dåliga saker, både små och stora bekymmer. Det viktiga i en familj är att man bryr sig om varandra och att man kan lita på att det finns någon där om man behöver hjälp. Om det inte finns det kanske du kan hitta någon annan som du kan prata med?

Nya familjen

Att få en ny eller flera nya familjer när ens föräldrar skiljer sig kan kännas jobbigt. Men det kan också innebära bra saker. Du kan till exempel få bonussyskon som du gillar eller fler vuxna som bryr sig om dig. Och kanske får du mer tid att umgås med en förälder i taget?

Ska vi flytta nu? Läs mer om boende >